“Зашто се то баш мени догађа? Јесам ли заљубљен? Јесам ли усамљен? Да ли сам занемарен? Колико пута сте себи поставили ова питања?
Не постоје теме које су само за тинејџере или само за одрасле.Ово је прича о разводу која објашњава све оно о чему се ћути, а оно о чему се ћути најдуже чучи у нама и тражи начин да изађе.Нажалост,често не успијевамо да сагледамо ведрију страну онога што нас окружује али ствари веома лако могу постати лакше и љепше кад имамо неког свог.
Истраживали смо озбиљну и осјетљиву тему која нам је блиска и важна. Желимо да дотакнемо душе оних који су вољни да дођу до суштине.Ово је наша и ваша прича. Ово смо ми.”

Хомеров драмски студио из Подгорице управо је поставио нову позоришну представу, „Пола пола“.

Премијера је на програму у понедељак 5 јула у Додест сали КИЦ-а Будо Томовић, са почетком у 19 часова а реприза наредног дана у уторак 6. јула у Додест Сали, такође у 19 часова. Представа ће бити изведена у четвртак, 8 јула са почетком у 21 час у Котору, у Културном центру „Никола Ђурковић“ у оквиру Которског дјечјег фестивала.
Представу је поставила Миња Новаковић, а играју глумци аматери оштећеног вида Миљан и Бојана Оташевић и Тијана Јанковић као и гостујући глумци Никола Калезић и Богдана Костић.

Представа је урађена на основу истоименог драмског текста Милене Богавац који је  дјелимично адаптиран. За костиме је била задужена Слађана Дакић а компјутерску обраду џинглова потписује Никола Калезић, док се у представи користи пјесма “Бес”, Бојане Вунтуришевић.
Представа је постављена у оквиру пројекта „Хомеров културни кутак за најмлађе“, који Културни центар Хомер реализује уз финансијску подршку Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

За све додатне информације о представи, али и о праћењу због пандемијских мјера , молимо да нас контактирате на бр. 020 648 723, 067 571 867