Projekat ima za cilj: Doprinos jačanju vještina i kompetencija mladih radnika, mladih i marginalizovanih grupa kako bi se povećala zapošljivost mladih i povećala njihova uključenost u demokratski život

Nevladina organizacija “Ekvivalent” u saradnji sa nevladinom organizacijom Kulturni centar “Homer” organizovala je prvu press konferenciju u okviru realizacije projekta “Youth Empowerment and Employability Strengthening – YEES!” koji sufinansira Evropska unija kroz program Erasmus+ (Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih) u trajanju od dvije godine. To je saopštila Svetlana Cicvarić izvršna direktorica.
Projekat ima za cilj: “Doprinos jačanju vještina i kompetencija mladih radnika, mladih i marginalizovanih grupa kako bi se povećala zapošljivost mladih i povećala njihova uključenost u demokratski život.”
Konferencija je održana 25. februara u sali Centra za razvoj nevladinih organizacija u Podgorici sa početkom u 10 časova. Na otvaranju press konferencije ispred nevladine organizacije “Ekvivalent” prisutnima se obratila izvršna direktorica Svetlana Cicvarić kojom prilikom je istakla, da su u sprovođenje ovog projekta uključene još tri partnerske organizacije iz tri zemlje Programa: “Balkanski razvojni centar” iz Srbije, “Mobility Friends” iz Portugala i “Active Youth” iz Litvanije, dok je pored nevladine organizacije “Ekvivalent” i nevladine organizacije Kulturni centar “Homer” iz Crne Gore, od partnera iz regiona Zapadnog Balkana uključena i nevladina organizacija “Greenways” iz Bosne i Hercegovine.
Dalje je u svom izlaganju predstavila projektne aktivnosti koje će biti realizovane na području Crne Gore u naredne dvije godine.
Ispred nevladine organizacije Kulturni centar “Homer”, prisutnima se obratila Ivana Peruničić, finansijska menadžerka koja je u svom izlaganju predstavila četiri radna paketa koja su predviđena ovim projektom.
Na kraju događaja, izvršna direktorica nevladine organizacije “Ekvivalent” je navela da će se u okviru ovog projekta organizovati i završna konferencija na kojoj će biti predstavljeni postignuti rezultati.