Управа Културног Центра Хомер упутила је честитке поводом избора новог Митрополита црногорско приморског Јоаникија и епископа будимљанско никшићког Методија. У честиткама које потписује предсједник Скупштине КЦ Хомер, мр Божидар Бобо Денда, истиче се велико задовољство и охрабрење чињеницом да је свети архијерејски сабор СПЦ донио одлуку о избору двојице архијереја на те  двије древне светосавске катедре. Текст честитки преносимо у цјелини.

Митрополија Црногорско-приморска
Цетиње

Његовом високом преосвештенству
Новоизабраном митрополиту Црногорскоприморскому
и чувару свештеног трона пећкога,
господину Јоаникију Мићовићу

Христос воскресе Високопреосвећени владико,

Овим путем желимо да Вам честитамо избор за новог митрополита црногорско-приморског и Егзарха свештенога трона пећкога. Богу се молимо да Вам да снаге и крепости да повјерену службу на свештеном цетињском трону Ваших славних претходника и витезова цијелог српског народа, дуго и са успјехом обављате.
На Цетиње долазите из процвјетале Будимљанско-никшићке епархије коју сте послије дугог времена њеног непостојања управо Ви препородили и учврстили. Стога и не само стога вјерни народ вас је особио и силно заволио како мало гдје бива. Али не само народ Будимља и Никшића већ цијели наш народ у отаџбини и расијању, читава наша помјесна црква светосавска. И сви са одушевљењем орадошћени у Вама видимо достојног наследника блаженопочившег митрополита Амфилохија и свих прије њега служашчих архијереја светосавске зетске и цетињске епископије.
Драги високопреосвећени митрополите, Молећи Ваш архипастирски благослов и молитве, остајемо у синовској оданости и с радошћу кличемо “На многаја и многаја и благаја љета свенародни владико, светосавске цркве дико!

Предсједник Скупштине Културног центра “Хомер”

Мр Божидар Бобо Денда

Епархија Будимљанско-никшићка
Ђурђеви ступови, Беране

Његовом преосвештенству, Новоизабраном епископу
Будимљанско-никшићком, господину Методију Остојићу

Христос воскресе Преосвећени и драги владико!

Овим путем Вам честитамо избор за новог епархијског архијереја древне и славне епархије Будимљанско-никшићке. Све нас је веома орадостила вијест да је свети архијерејски сабор Српске православне цркве, на челу са патријархом Порфиријем донио одлуку о Вашем постављењу на епископски трон те свете светосавске Епископије. Радујемо се неизмјерно и благодаримо Господу који је вјерни народ Црне Горе обрадовао Вашим као и избором преосвећеног владике Јоаникија за новог митрополита црногорско-приморскога.
Драги владико, нека би Господ наш Исус Христос дао да на многа љета у здрављу и радости управљате на катедри древне епархије Будимљанско-никшићке и да вјерни народ Божији у Вама има достојног насљедника владике Јоаникија.Чврсто вјерујемо да ћете, с Божијом помоћи и уз саслужење цијелог вјерног народа, повјерену Вам епископију љубављу и трудом непрекидно надзидавати у благољепију црквеног и литургијског живота.
Као свједоци благодати Божије, изобилно изливене на дан Вашегсветог рукоположења за епископа цркве Христове у подгоричком саборном храму Христовога васкрсења у јулу предпрошле године, вјерујемо да сте својим свеукупним досадашњим трудом и служењем Цркви Божијој, поставили крајеугаони камен Ваше будуће епископске службе епархијског архијереја.
Просећи Ваш архијерејски благослов и молитве и цјеливајући Вашу свету десницу, срдачно и с особитим поштовањем,

Предсједник скупштине Културног центра Хомер

Мр Божидар Бобо Денда