Redovna sjednica Skupštine KC Homer održana je u četvrtak, 10.11.2022. u sjedištu Udruženja u Podgorici. Skupština je razmotrila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Udruženja u 2021. i finansijski plan za 2022.Ti materijali su usvojeni poslije kraće diskusije, bez glasova protiv ili uzdržanih . Skupština je konstatovala krajnje težak i nezavidan položaj Udruženja u prethodnoj i u ovoj godini, što je stanje koje traje od 2020. kao direktna posledica najprije globalne zdravstvene krize, izazvane pandemijom Covid 19 a potom političke i društvene krize u Crnoj Gori , nastale prije a naročito poslije parlamentarnih izbora 30.avgusta 2020.Članovi Skupštine su saglasni da su uslijed tih okolnosti nestali raniji koliko toliko redovni i stabilni izvori finansiranja projektnih aktivnosti našeg Udruženja ili su u značajnoj mjeri suženi, zbog čega je potrebno da se Udruženje što skorije preorjentiše na nove koje je potrebno pronaći i kroz kvalitetne projektne aplikacije animiranti kako bi se na taj način obezbijedila nedostajuća sredstva za redovne aktivnosti. Istaknuto je takođe da ozbiljan problem u redovnom finansiranju KC Homer predstavlja prilično velika neažurnost Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, u pogledu isplate naknada poslodavcima za subvencije isplaćenih zarada osoba sa invaliditetom ,što je praksa koja traje već duže vrijeme. Naše Udruženje zbog toga u kontinuitetu trpi ozbiljne neprijatnosti jer nije u prilici da planira svoje aktivnosti kao ni nova zapošljavanja, posebno u situaciji kada ovaj izvor finansiranja kasni , ponekad i više od godinu .
Skupština je prihvatila sve pripremljene i prezentovane materijale a članovi Skupštine su istakli pohvalne ocjene na račun dosadašnjeg rada i ostvarenih rezultata Udruženja u tako složenim okolnostima kakve su bile na snazi u prethodnom periodu.
Sjednicom je predsjedavao dosadašnji predsjednik Skupštine mr Božidar Bobo Denda koji je zbog povećanih obaveza akademske prirode podnio ostavku na tu funkciju. Skupština je potom na tu poziciju na njegov predlog izabrala diplomiranu ekonomistkinju, Ivanu Peruničić iz Podgorice.