“Zašto se to baš meni događa? Jesam li zaljubljen? Jesam li usamljen? Da li sam zanemaren? Koliko puta ste sebi postavili ova pitanja?
Ne postoje teme koje su samo za tinejdžere ili samo za odrasle.Ovo je priča o razvodu koja objašnjava sve ono o čemu se ćuti, a ono o čemu se ćuti najduže čuči u nama i traži način da izađe.Nažalost,često ne uspijevamo da sagledamo vedriju stranu onoga što nas okružuje ali stvari veoma lako mogu postati lakše i ljepše kad imamo nekog svog.
Istraživali smo ozbiljnu i osjetljivu temu koja nam je bliska i važna. Želimo da dotaknemo duše onih koji su voljni da dođu do suštine.Ovo je naša i vaša priča. Ovo smo mi.”

Homerov dramski studio iz Podgorice upravo je postavio novu pozorišnu predstavu, „Pola pola“.

Premijera je na programu u ponedeljak 5 jula u Dodest sali KIC-a Budo Tomović, sa početkom u 19 časova a repriza narednog dana u utorak 6. jula u Dodest Sali, takođe u 19 časova. Predstava će biti izvedena u četvrtak, 8 jula sa početkom u 21 čas u Kotoru, u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u okviru Kotorskog dječjeg festivala.
Predstavu je postavila Minja Novaković, a igraju glumci amateri oštećenog vida Miljan i Bojana Otašević i Tijana Janković kao i gostujući glumci Nikola Kalezić i Bogdana Kostić.

Predstava je urađena na osnovu istoimenog dramskog teksta Milene Bogavac koji je djelimično adaptiran. Za kostime je bila zadužena Slađana Dakić a kompjutersku obradu džinglova potpisuje Nikola Kalezić, dok se u predstavi koristi pjesma “Bes”, Bojane Vunturišević.
Predstava je postavljena u okviru projekta „Homerov kulturni kutak za najmlađe“, koji Kulturni centar Homer realizuje uz finansijsku podršku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Za sve dodatne informacije o predstavi, ali i o praćenju zbog pandemijskih mjera , molimo da nas kontaktirate na br. 020 648 723, 067 571 867